Uutiset

Jyrockin 2019 ohjelma on julkistettu!

Vaihtoehtomusiikkiin ja uusiin tulokkaisiin keskittyvä Jyrock järjestetään jälleen Jyväskylän ylioppilastalo Ilokivellä 5. – 6.4. Tämän hetken kiinnostavimpia kotimaisia artisteja täydentävät newyorkilaislähtöinen Curses, itävaltalainen Elektro Guzzi ja ruotsalainen Pale Honey. Festivaalin esiintyjistä yli puolet on naisia.

Jyrockissa nähdään tänä vuonna kolme ulkomaista kiinnitystä. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva, newyorkilaislähtöinen Curses julkaisi vakuuttavan debyyttinsä viime syksynä. Romantic Fiction -albumi on eri genrejä yhdistelevä ja perinnetietoinen new wave -juna. Itävaltalainen Elektro Guzzi on teknoyhtyeenä yllättävä, sillä trion instrumentit ovat rummut, basso ja kitara. Ruotsalainen indie rock -yhtye Pale Honey nähtiin viime kesänä Roskilden ja Way Out Westin lavoilla.

Ulkomaisten vieraiden lisäksi Jyrockissa nähdään tämän hetken mielenkiintoisin kotimainen yhtye Ruusut ja viime syksynä seitsemännen albuminsa julkaissut Yona. Kotimaista räpkenttää edustavat feministinen duo SOFA, Töölön Ketterä ja Sitoi. Kitaran surinaa takaavat harvoin ja valikoivasti keikkaileva 1981, visuaaleistaan tunnettu Möyhy-Veikot sekä Linkopii ja Radio Supernova. Muita kiinnityksiä ovat Soundin vuoden 2018 tulokkaaksi valittu Jesse Markin ja Litku Klemetin rumpali Sami Keinäsen sooloprojekti Sumuposauttaja.

Jyrock-klubeilla avaruusrockia ja haaveellista poppia

Kahden festivaali-illan lisäksi Jyrockia vietetään ennakko- ja päiväklubilla. Festivaalilauantain päiväklubilla nähdään kehutun debyyttinsä viime vuonna julkaissut Karina sekä Päiviö ja Pyhä Männynoksa. Ennakkoklubilla esiintyvät K-X-P ja Multishiva.

Esiintyjistä yli puolet naisia

Jyrock haluaa osaltaan edistää tasa-arvoa musiikkialalla. Siksi festivaali asetti ohjelmalleen tavoitteen: vähintään 40 prosenttia esiintyjistä on oltava naisia. Tavoitteeseen päästiin, sillä laskentatavasta riippuen festivaalin esiintyjistä 55 – 28 prosenttia on naisoletettuja. Jos laskennassa huomioidaan yhtyeiden keulahahmot tai solistit, naisesiintyjien määrä on 55 prosenttia. Kun mukaan otetaan yhtyeiden kaikki jäsenet, esiintyjistä naisia on 28 prosenttia, mikä on enemmän kuin millään suurella suomalaisella festivaalilla viime vuonna.

Jyrock 2019 5. – 6.4.

Curses (US), Elektro Guzzi (AUT), Pale Honey (Swe), Yona, Ruusut, SOFA, Töölön Ketterä, Linkopii, Jesse Markin, Möyhy-Veikot, 1981, Sumuposauttaja, SITOI, Radio Supernova

Jyrock päiväklubi 6.4.

Karina, Päiviö ja Pyhä Männynoksa, Salmelan Muovisorvaamo

Jyrock ennakkoklubi 8.3.

K-X-P, Multishiva

Liput nyt myynnissä: www.jyrock.fi
Jyrock Facebookissa: https://www.facebook.com/jyrock/

< Takaisin