Uutiset

Jyrock-kävijä, vastaa kävijäkyselyyn! Voit voittaa festariliput ensi vuodelle

Haluamme tehdä Jyrockista entistäkin paremman, ja siihen tarvitsemme sinun apuasi, Jyrock-kävijä.

Vastaa Jyrockin kävijäkyselyyn ja kerro meille, mitä mieltä olit festivaalista.
Palautelomakkeen täyttäminen vie pari minuuttia, ja asiakaspalaute auttaa meitä kehittämään festivaalia.

Yhteystietonsa 19.4. mennessä jättäneiden vastaajien kesken arvomme liput ensi vuoden Jyrockiin. Kiitos avustasi! 

Pääset kyselyyn tästä.

Jyrock keräsi Ilokiven täyteen – festarilauantai lähes loppuunmyyty

Jyrockia vietettiin 5. – 6.4.2019 Jyväskylän ylioppilastalo Ilokivessä.
Kaksipäiväinen festivaali keräsi Ilokiveen yhteensä 1100 kävijää. Erityisen vilkas oli festivaaliviikonlopun lauantai, joka oli lähes loppuunmyyty.

Festivaalin pääesiintyjinä nähtiin perjantaina Berliiniläinen Curses ja Itävaltalainen Elektro Guzzi. Lauantaina pääesiintyjäksi nousi kotimaisen elektropopin sanansaattaja Ruusut. Festivaali-iltojen lisäksi Jyrockia vietettiin lauantaina päiväklubilla, jonka pääesiintyjänä nähtiin kehutun debyyttialbuminsa viime vuonna julkaissut Karina.

Lauantai oli myös kotimaisen rap-musiikin päivä: grime-duo Töölön Ketterä villitsi yleisöä jo alkuillasta. Yläkerran lavalla nähtiin myös tuore kotimainen rap-artisti Sitoi, joka yhdistelee musiikissaan spoken wordia ja rap-perinnettä kiinnostavalla tavalla. Lauantain kenties energisimmän keikan veti feministinen rap-duo SOFA, joka sai yleisön heittäytymään mukaan antaumuksella.

Artistien lisäksi suuren suosion saavuttivat Antishop-bingo, elokuva- ja pelikonsolihuone Tetra Horror Experience sekä tanssihuone Vauhti-vintti.

Jyrock kiinnitti tänä vuonna ohjelmassaan erityistä huomiota sukupuolten tasa-arvoon. Festivaalin esiintyjistä ja yhtyeiden keulahahmoista yli puolet oli naisia. Jyrock haluaa omalta osaltaan edistää tasa-arvoa musiikkialalla myös jatkossa.

Jyrock on vuodesta 1985 järjestetty, Suomen vanhin sisäfestivaali. Festivaalin ohjelma keskittyy kotimaisiin nouseviin nimiin. Ohjelmaa täydentävät kiinnostavat ulkomaiset vieraat.

Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle! Jyrock on häirinnästä vapaa festivaali

Jyrock haluaa tarjota turvallisen festivaalikokemuksen jokaiselle kävijälle. Se tarkoittaa, että kaikenlainen häirintä ja syrjintä on Jyrockissa kiellettyä. Tavoitteemme on, että jokainen saa nauttia festivaalista omana itsenään.

Mitä häirintä on ja miten häirintätilanteessa toimitaan?

Mikäli kohtaat häirintää tai syrjintää Jyrockissa, voit aina kääntyä henkilökuntamme puoleen. Jyrockin talkoolaiset ja järjestyksenvalvojat on koulutettu toimimaan häirintätilanteissa, ja järjestyksenvalvojilla on valtuudet tarvittaessa poistaa häiritsevästi käyttäytyvä henkilö festivaalialueelta. Häirintäyhdyshenkilönä festivaalin aikana toimii tuottaja Laura Partamies. Lauran tavoittaa Jyrockin aikana puhelimitse numerosta 045 137 1961. Toivomme, että kaikki häirintätapaukset ilmoitetaan henkilökunnallemme.

JYYssä toimii kaksi henkilöä, joilta opiskelijat saavat tukea kohdatessaan sukupuolista häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua. Häirintäyhdyshenkilöihin voit olla yhteydessä, jos kaipaat tukea festivaalin jälkeen. Löydät yhteystiedot täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon tai häirintään liittyen, kysymyksiin vastaa festivaalin tuottaja Laura Partamies: tapahtumatuottaja@jyy.fi

Tule tekemään Jyrockia – festivaalin talkoohaku on nyt auki!

Jyrock etsii jälleen tiimiinsä innostuneita ja osaavia talkoolaisia. Talkoolaisena pääset osaksi Jyrockin tiimiä olet korvaamaton osa festivaalia.

Talkoolaisille on tarjolla tehtäviä erilaisissa festivaalin asiakaspalvelu- ja järjestelytehtävissä, kuten lipunmyynnissä, roudauksessa, somistuksessa, cateringissa ja järjestyksenvalvonnassa. Aiempi kokemus ei ole välttämätöntä – sen sijaan odotamme sinulta asiakaspalveluhenkistä asennetta ja sitoutumista festarin tekemiseen. Edellytämme talkoolaisilta 18 vuoden ikää.

Tekemällä talkootöitä noin 6-8 tuntia saat kahden päivän festivaalilipun ja ruuan työvuoron aikana. Lisäksi pääset mukaan festivaalin tuotantotiimin yhteiseen loppukaronkkaan.

Täytä talkoohakemus täällä ja kerro samalla mitä jo osaat ja missä tehtävässä haluaisit mieluiten toimia. J os sinulla on kysyttävää talkoisiin liittyen, ole meihin yhteydessä sähköpostitse talkoot@jyy.fi. Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Lisäys ohjelmaan: ennakkoklubi 28.3.Jyrock ja Tanssisali Lutakko järjestävät yhteistyössä Jyrock ennakkoklubin Lutakossa 28.3. Klubilla esiintyy kolme ajankohtaista artistia: Eleanoora Rosenholm, Rosita Luu ja Ylva Haru.

Eleanoora Rosenholm on porilaisten Noora Tommilan, Pasi Salmen ja Mika Rätön ideoima popyhtye, joka julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 2007. Viime vuonna päivänvalon näki neljäs albumi Talvipalatsin puutarhassa, ja yhtye nähdään tauon jälkeen keikoilla. Yhdessä Nooran kiehtova ääni ja loistava taustayhtye luovat diskon, jonka tahtiin kuka tahansa kotiäiti-sarjamurhaaja tanssisi mielellään.

Rosita Luu on laulaja-lauluntekijä Merita Bergin uusin projekti. Bergin toisen yhtyeen Hullun Ruusun ollessa tauolla syntyi Rosita ja uusia kappaleita. Rosita Luun musiikki on eksentrisen viehkoa ja nasevaa, lasikellon alta kumpuavaa puuterisen huuruista suomenkielistä PMS-poppia puukkohipoin. Elävät, verevät tekstit kappaleiden keskiössä käärivät kuulijansa villihanhen untuvaan pyramidin huipulla. Helmi Levyt julkaisi lokakuussa 2018 Rosita Luun debyyttialbumin nimeltä SOS.

Uutta kotimaista folkia esittelevä laulaja-lauluntekijä Ylva Haru on yksi Suomen nopeimmin nousevista naisartisteista, joka vastikään julkaisi debyytti-albuminsa Linnut. Albumilta lohkaistu Elämä Kantaa-sinkku on saanut hyvin huomiota myös Suomen radioaalloilla.


Liput ennakkoon alk. 8 e, Jelmu ja Lippu.fi. (Liput Jelmun jäsenille 6 e, ovelta 10 e.)

Jyrock 2019 5. – 6.4.

Curses (US), Elektro Guzzi (AUT), Pale Honey (Swe), Yona, Ruusut, SOFA, Töölön Ketterä, Linkopii, Jesse Markin, Möyhy-Veikot, 1981, Sumuposauttaja, SITOI, Radio Supernova

Jyrock päiväklubi 6.4.

Karina, Päiviö ja Pyhä Männynoksa, Salmelan Muovisorvaamo

Jyrock ennakkoklubi 8.3.

K-X-P, Multishiva

Jyrock ennakkoklubi 28.3.

Eleanoora Rosenholm, Rosita Luu, Ylva HaruJyrockin 2019 ohjelma on julkistettu!

Vaihtoehtomusiikkiin ja uusiin tulokkaisiin keskittyvä Jyrock järjestetään jälleen Jyväskylän ylioppilastalo Ilokivellä 5. – 6.4. Tämän hetken kiinnostavimpia kotimaisia artisteja täydentävät newyorkilaislähtöinen Curses, itävaltalainen Elektro Guzzi ja ruotsalainen Pale Honey. Festivaalin esiintyjistä yli puolet on naisia.

Jyrockissa nähdään tänä vuonna kolme ulkomaista kiinnitystä. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva, newyorkilaislähtöinen Curses julkaisi vakuuttavan debyyttinsä viime syksynä. Romantic Fiction -albumi on eri genrejä yhdistelevä ja perinnetietoinen new wave -juna. Itävaltalainen Elektro Guzzi on teknoyhtyeenä yllättävä, sillä trion instrumentit ovat rummut, basso ja kitara. Ruotsalainen indie rock -yhtye Pale Honey nähtiin viime kesänä Roskilden ja Way Out Westin lavoilla.

Ulkomaisten vieraiden lisäksi Jyrockissa nähdään tämän hetken mielenkiintoisin kotimainen yhtye Ruusut ja viime syksynä seitsemännen albuminsa julkaissut Yona. Kotimaista räpkenttää edustavat feministinen duo SOFA, Töölön Ketterä ja Sitoi. Kitaran surinaa takaavat harvoin ja valikoivasti keikkaileva 1981, visuaaleistaan tunnettu Möyhy-Veikot sekä Linkopii ja Radio Supernova. Muita kiinnityksiä ovat Soundin vuoden 2018 tulokkaaksi valittu Jesse Markin ja Litku Klemetin rumpali Sami Keinäsen sooloprojekti Sumuposauttaja.

Jyrock-klubeilla avaruusrockia ja haaveellista poppia

Kahden festivaali-illan lisäksi Jyrockia vietetään ennakko- ja päiväklubilla. Festivaalilauantain päiväklubilla nähdään kehutun debyyttinsä viime vuonna julkaissut Karina sekä Päiviö ja Pyhä Männynoksa. Ennakkoklubilla esiintyvät K-X-P ja Multishiva.

Esiintyjistä yli puolet naisia

Jyrock haluaa osaltaan edistää tasa-arvoa musiikkialalla. Siksi festivaali asetti ohjelmalleen tavoitteen: vähintään 40 prosenttia esiintyjistä on oltava naisia. Tavoitteeseen päästiin, sillä laskentatavasta riippuen festivaalin esiintyjistä 55 – 28 prosenttia on naisoletettuja. Jos laskennassa huomioidaan yhtyeiden keulahahmot tai solistit, naisesiintyjien määrä on 55 prosenttia. Kun mukaan otetaan yhtyeiden kaikki jäsenet, esiintyjistä naisia on 28 prosenttia, mikä on enemmän kuin millään suurella suomalaisella festivaalilla viime vuonna.

Jyrock 2019 5. – 6.4.

Curses (US), Elektro Guzzi (AUT), Pale Honey (Swe), Yona, Ruusut, SOFA, Töölön Ketterä, Linkopii, Jesse Markin, Möyhy-Veikot, 1981, Sumuposauttaja, SITOI, Radio Supernova

Jyrock päiväklubi 6.4.

Karina, Päiviö ja Pyhä Männynoksa, Salmelan Muovisorvaamo

Jyrock ennakkoklubi 8.3.

K-X-P, Multishiva

Liput nyt myynnissä: www.jyrock.fi
Jyrock Facebookissa: https://www.facebook.com/jyrock/