Uutiset

Lisäys ohjelmaan: ennakkoklubi 28.3.Jyrock ja Tanssisali Lutakko järjestävät yhteistyössä Jyrock ennakkoklubin Lutakossa 28.3. Klubilla esiintyy kolme ajankohtaista artistia: Eleanoora Rosenholm, Rosita Luu ja Ylva Haru.

Eleanoora Rosenholm on porilaisten Noora Tommilan, Pasi Salmen ja Mika Rätön ideoima popyhtye, joka julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 2007. Viime vuonna päivänvalon näki neljäs albumi Talvipalatsin puutarhassa, ja yhtye nähdään tauon jälkeen keikoilla. Yhdessä Nooran kiehtova ääni ja loistava taustayhtye luovat diskon, jonka tahtiin kuka tahansa kotiäiti-sarjamurhaaja tanssisi mielellään.

Rosita Luu on laulaja-lauluntekijä Merita Bergin uusin projekti. Bergin toisen yhtyeen Hullun Ruusun ollessa tauolla syntyi Rosita ja uusia kappaleita. Rosita Luun musiikki on eksentrisen viehkoa ja nasevaa, lasikellon alta kumpuavaa puuterisen huuruista suomenkielistä PMS-poppia puukkohipoin. Elävät, verevät tekstit kappaleiden keskiössä käärivät kuulijansa villihanhen untuvaan pyramidin huipulla. Helmi Levyt julkaisi lokakuussa 2018 Rosita Luun debyyttialbumin nimeltä SOS.

Uutta kotimaista folkia esittelevä laulaja-lauluntekijä Ylva Haru on yksi Suomen nopeimmin nousevista naisartisteista, joka vastikään julkaisi debyytti-albuminsa Linnut. Albumilta lohkaistu Elämä Kantaa-sinkku on saanut hyvin huomiota myös Suomen radioaalloilla.


Liput ennakkoon alk. 8 e, Jelmu ja Lippu.fi. (Liput Jelmun jäsenille 6 e, ovelta 10 e.)

Jyrock 2019 5. – 6.4.

Curses (US), Elektro Guzzi (AUT), Pale Honey (Swe), Yona, Ruusut, SOFA, Töölön Ketterä, Linkopii, Jesse Markin, Möyhy-Veikot, 1981, Sumuposauttaja, SITOI, Radio Supernova

Jyrock päiväklubi 6.4.

Karina, Päiviö ja Pyhä Männynoksa, Salmelan Muovisorvaamo

Jyrock ennakkoklubi 8.3.

K-X-P, Multishiva

Jyrock ennakkoklubi 28.3.

Eleanoora Rosenholm, Rosita Luu, Ylva HaruJyrockin 2019 ohjelma on julkistettu!

Vaihtoehtomusiikkiin ja uusiin tulokkaisiin keskittyvä Jyrock järjestetään jälleen Jyväskylän ylioppilastalo Ilokivellä 5. – 6.4. Tämän hetken kiinnostavimpia kotimaisia artisteja täydentävät newyorkilaislähtöinen Curses, itävaltalainen Elektro Guzzi ja ruotsalainen Pale Honey. Festivaalin esiintyjistä yli puolet on naisia.

Jyrockissa nähdään tänä vuonna kolme ulkomaista kiinnitystä. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva, newyorkilaislähtöinen Curses julkaisi vakuuttavan debyyttinsä viime syksynä. Romantic Fiction -albumi on eri genrejä yhdistelevä ja perinnetietoinen new wave -juna. Itävaltalainen Elektro Guzzi on teknoyhtyeenä yllättävä, sillä trion instrumentit ovat rummut, basso ja kitara. Ruotsalainen indie rock -yhtye Pale Honey nähtiin viime kesänä Roskilden ja Way Out Westin lavoilla.

Ulkomaisten vieraiden lisäksi Jyrockissa nähdään tämän hetken mielenkiintoisin kotimainen yhtye Ruusut ja viime syksynä seitsemännen albuminsa julkaissut Yona. Kotimaista räpkenttää edustavat feministinen duo SOFA, Töölön Ketterä ja Sitoi. Kitaran surinaa takaavat harvoin ja valikoivasti keikkaileva 1981, visuaaleistaan tunnettu Möyhy-Veikot sekä Linkopii ja Radio Supernova. Muita kiinnityksiä ovat Soundin vuoden 2018 tulokkaaksi valittu Jesse Markin ja Litku Klemetin rumpali Sami Keinäsen sooloprojekti Sumuposauttaja.

Jyrock-klubeilla avaruusrockia ja haaveellista poppia

Kahden festivaali-illan lisäksi Jyrockia vietetään ennakko- ja päiväklubilla. Festivaalilauantain päiväklubilla nähdään kehutun debyyttinsä viime vuonna julkaissut Karina sekä Päiviö ja Pyhä Männynoksa. Ennakkoklubilla esiintyvät K-X-P ja Multishiva.

Esiintyjistä yli puolet naisia

Jyrock haluaa osaltaan edistää tasa-arvoa musiikkialalla. Siksi festivaali asetti ohjelmalleen tavoitteen: vähintään 40 prosenttia esiintyjistä on oltava naisia. Tavoitteeseen päästiin, sillä laskentatavasta riippuen festivaalin esiintyjistä 55 – 28 prosenttia on naisoletettuja. Jos laskennassa huomioidaan yhtyeiden keulahahmot tai solistit, naisesiintyjien määrä on 55 prosenttia. Kun mukaan otetaan yhtyeiden kaikki jäsenet, esiintyjistä naisia on 28 prosenttia, mikä on enemmän kuin millään suurella suomalaisella festivaalilla viime vuonna.

Jyrock 2019 5. – 6.4.

Curses (US), Elektro Guzzi (AUT), Pale Honey (Swe), Yona, Ruusut, SOFA, Töölön Ketterä, Linkopii, Jesse Markin, Möyhy-Veikot, 1981, Sumuposauttaja, SITOI, Radio Supernova

Jyrock päiväklubi 6.4.

Karina, Päiviö ja Pyhä Männynoksa, Salmelan Muovisorvaamo

Jyrock ennakkoklubi 8.3.

K-X-P, Multishiva

Liput nyt myynnissä: www.jyrock.fi
Jyrock Facebookissa: https://www.facebook.com/jyrock/